pneumatic acrylic forming oven - PAFO 0/230


 

ELEKTRO FROG / YILAN YAKALAMA KAPANI

·          TÜRK MALI

·          ELEKTROSTATİK (FIRIN) TOZ BOYALI, SAĞLAM METAL (DKP) KASALI,

·          YILAN KAPANI.

·          TAŞINABİLİR YILAN CANLI YAKALAMA KAPANLARI, YILAN TUZAĞI.

·          TAŞINABİLİR YILAN YAKALAMA KAFESİ.

·          YILANLARIN CANLI YAKALANMASI AMACI İLE ÜRETİLMİŞTİR.

 

* Yılan yakalama yöntemleri arasında bulunan, yılan canlı yakalama kapanı, yılan tuzakları kullanımı ile;

* Fiziksel, biyolojik, maddi ve manevi zararlara sebebiyet veren veya vermesi mümkün olan yılanların, kolay bir şekilde yakalanması,

* Ortamdaki sağlıklı yaşam koşullarının devam ettirilmesi, problemlerin oluşmasının ve yayılmasının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

* Yılan ile mücadele çalışmaları yürütülerek;

* Yakalanan yılanların doğal yaşam alanlarına döndürülmesi veya yeni yaşam alanlarının oluşturulması,

* Popülasyonlarının koruma ve kontrol altına alınması, vb. çalışmaların yürütülmesine de katkıda bulunulur.

* LÜTFEN AMACI DIŞINDA KULLANMAYINIZ, HİÇBİR CANLIYA EZİYET VE KÖTÜ MUAMELEDE BULUNMAYINIZ.

 

 

 

           YILAN KAPANLARI, GENEL ÖZELLİKLERİ

·              Sağlam, metal kasalı yılan kapanı.

·              Pratik ve kolay kurulan,

·              Temizlik ve bakımı kolay,

·              Taşıma aparatı ile yılan kafesi olarak kullanılabilen,

·              Taşıma ve tahliye esnasında güvenli, yılan tutucu tuzaklar.

YILAN KAPANLARI, TEKNİK ÖZELLİKLERİ

·             Yılan kapanı dış kasası         : Elektrostatik (fırın) toz boyalı

·             Yılan Giriş Delikleri                : 40 mm x 70 mm / 2 Adet

·             Yılan kapanı Boyutları (Net) : 500 mm x 220 mm x 140 mm

·             Yılan kapanı koli ölçüleri      : 520 mm x 250 mm x 180 mm

·             Kargo Ölçüsü                         : 7,80 dm³ (Desi)

·             Ağırlığı                                    : 2,60 Kg (Net) / 2,90 Kg (Brüt)

 

 

 

 

UÇAN HAŞERELER İÇİN SON NOKTA

 

Elektro Frog, yılan yakalama kapanları; uygun fiyatları ile etkili çözümler sunar.

Tuzaklar ; yılan vb. sürüngenleri canlı olarak yakalama amacı ile üretilmiştir.

Yılan kapanı başarısı; yılanın cezbedici yemlerle kapan içerisine çekilebilmesi ile sınırlıdır.

Tuzakların çekici özelliği yoktur.

 

 

 

 

 

YILAN MÜCADELESİ VE YILAN YAKALAMA KAPANI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER:

Sayfamızda okuduklarınızın tümü; yılanlar hakkında genel bilgi amacı taşımaktadır. Yazılanlar sektörde edinmiş olduğumuz bilgi, birikim ve tecrübelere istinaden derlenmiştir. Bu bilgileri kesin yargı ve önermeler olarak değerlendirmeyiniz. En doğru yakalama ve mücadele şeklinin uzman kişi ve kuruluşlar, en doğru müdahale şeklininde doktorlar tarafından yapılacağını unutmayınız.

Genel olarak (her türlü) sürüngen korkusu herpetofobi, bunun bir alt kategorisi olarak tanımlanabilen yılan korkusu da ofidyofobidir. Bunlar dünyadaki en yaygın fobilerdir. İnsanlardaki bu fobilere, yılanlar hakkında topluma korku salan, yaygın ama büyük bir kısmı yanlış duyumlar ve forumlar da eklenmiş, bu sayede insanlarda iyice artan yılan korkusu, bu canlıları tahammül edilemez kategorisine sokmuştur. Bu yüzden yılanlar, görüldüğü her yerde (kendilerine zarar vermeyeceği bilinse bile) hemen öldürülmeye çalışılmaktadır. Oysa ki, insanlara sayısız faydası olan yılanların da, doğada bulunan diğer tüm canlılar gibi beslenmek, neslini devam ettirmek ve kendini savunmaktan başka bir amaçları yoktur. Bu durumlar dışında, yılanların taşıdığı korku, insanlardakinden daha fazladır. Yılanlar beslendikleri av hayvanları dışındaki canlılar tarafından, korkutulup, sıkıştırılmadığı, üstüne basılmadığı (kendi yaşamını tehlikede hissetmediği) sürece ısırmaz. Tam aksine kendilerinin av olacağı korkusuyla, bu canlılarla karşılaştıkları yerlerde de hemen saklanmak veya kaçıp uzaklaşmak isterler.

Bir yılanın zehirli olup olmadığını bilmek bir uzmanlık alanıdır. Zehirli yılanlar hakkında ; pullu olduğu, başları üçgen, kuyruklarının küt olduğu gibi tespitler bulunsada, bunların kesinliğinden bahsedilemez. Her yılan türünün ısırması da, insanların zehirlenmesine sebep olmaz. Ayrıca; bazı yarı zehirli yılan türlerinin zehir dişleri çene gerisinde bulunduğundan, zehir salgılayabilmesi için tam bir ısırmaya ihtiyaç duymaktadır. Bu tür yılanların insanları ısırma şekli çoğu zaman buna müsaade etmediğinden, ağzına tam sığan fare, kertenkele vb. avlarına karşı ölümcül olabilmektedirler.

Yılanların azalması, zararlı olabilecek canlıların çoğalmasına da yol açmaktadır. Tabiattaki denge içinde önemsiz gibi görünse de, herhangi bir canlı türü yok olduğunda, yaşamını birbirilerine bağlı olarak sürdürmek zorunda olan pek çok canlı türü de ya yok olmakta, ya gereğinden fazla çoğalmakta, ya da zarar görmektedir.

Bilim adamları; yılanların biyolojik çeşitlilik ve besin zinciri içerisinde önemli bir yeri olduğuna ve öldürülmemesi gerektiğine dikkat çekmektedirler. Yılanların, zehirli oldukları gerekçesiyle gelişi güzel ortadan kaldırılmasını sakıncalı bulan bilim adamları; bu canlıların beslendikleri fare vb. türlerin sayılarının artması halinde, insanlar için daha zararlı sonuçlar oluşabileceğini, hastalıkların ortaya çıkıp, yaygınlaşabileceğini belirtmiş ve yılanların yaşam ortamlarında kendi hallerine bırakılmasının önemini  vurgulamışlardır.

Her canlının, ekosistem içerisinde mutlaka bir yeri ve görevi bulunmaktadır. Yılanların ekosistem içerisindeki görevi de; insanlara zararlı olan diğer canlıları yiyerek, doğal dengenin korunmasını sağlamaktır. İnsanlarında; bu canlıların yaşam haklarına saygı duyması ve zarar vermemesi, zarar vermek isteyenleri uyarması ve engel olması gerekmektedir.

YILAN CANLI YAKALAMA KAPANLARI, NE AMAÇLA KULLANILIR ???

İnsanların yaşam alanlarında bulunan veya diğer ortamlarda karşılaştıkları yılanları doğrudan yakalama girişimleri, çoğu zaman yılanlar tarafından ısırılma yada sokulma risklerinide beraberinde getirmektedir. Bu nedenle, yılan mücadelesi bilinçli bir şekilde yapılmalı, konusunda uzman kişilerden destek alınmalı, mücadele yöntemleri olarak profesyonel yılan yakalama teknikleri ve yöntemleri kullanılmalı veya yılan tuzakları kullanılarak, olası riskler mümkün olduğunca ortadan kaldırılmalıdır. Yılanlar ile mücadele de tecrübe seviyeniz ne kadar üst düzeyde olsada, korkmuş bir yılanın tehlikeli olduğunu unutmayınız.

·                      Elektro Frog yılan kapanları; yılan vb. sürüngenleri, hiçbir zarar vermeden, eziyet etmeden, kolay ve ekonomik bir şekilde yakalamak için üretilmiş, canlı yakalama kapanlarıdır. Elektro Frog yılan kapanları fiyatları ve kalitesi ile etkili çözüm sağlar.

·                      Kurumsal ve bireysel kullanıcılar tarafından; tüm işyerleri ve yaşam alanlarında, sağlıklı koşulların devam ettirilmesi ve olası maddi zararların da önüne geçilebilmesi için, yılan canlı yakalama kapanlarına zaman zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Ortama zarar veren veya vermesi muhtemel olan canlıları yakalamak ve bulundukları ortamlardan uzaklaştırarak toplumun da bir parçası olan bu canlıların yaşam haklarına saygılı bir şekilde, pozitif sonuçlara ulaşmak amacı ile kullanılmaktadır.

·                      Belediyeler, sağlık kuruluşları ve veterinerlikler tarafından; çevre ve halk sağlığının korunması, buna bağlı olarak gerekli çalışmaların yürütülmesi amacı ile kullanılır.

·                      Yılan canlı yakalama kapanlarının kullanılmasındaki temel hedef; ölüm, yaralanma ve hastalıkların oluşmasının ve yayılmasının önüne geçilmesi, hedef canlıların doğal yaşam alanlarına döndürülmesi, yeni yaşam alanları kazandırılması, popülasyonlarının koruma ve kontrol altına alınması, olası maddi zararların önüne geçilmesi gibi çalışmaları yürütmek veya yürütülmesine katkıda bulunmaktır.

·                LÜTFEN AMACI DIŞINDA KULLANMAYINIZ, HİÇBİR CANLIYA EZİYET VE KÖTÜ MUAMELEDE BULUNMAYINIZ.

 

YILAN KAPANI & YILAN TUZAĞI NASIL ÇALIŞIR, YILAN KAPANI NASIL KULLANILIR  ???

·                      KAPANI, YILANIN YAKALANACAĞI YERE GÖTÜRÜNÜZ.

Yılan yakalamak için , kapanın doğru bir noktaya kurulması büyük önem taşır. Yapılan gözlem ve tespitlere dayanarak, yılanların sıkça görüldüğü yerler, olası geçiş güzergahları veya barınma noktalarına yakın yerler tercih edilmelidir.

Yılanların bulunduğu alanlar içerisinde hareket ederken dikkat edilmesi gerekenler;

ü   Adımlarınızı yere bastığınızda çıkan titreşimler, yılanlar tarafından algılanacak ve sizden kaçmalarını sağlayacaktır, bu yüzden sessiz adımlarla yürümeyiniz.

ü   Çıplak ayakla ve kısa giysilerle dolaşmayınız. Ayakkabı ve kalın kot pantolon gibi kıyafetlere yılanların diş geçirmesi zordur.

ü   Bastığınız noktalara, ağaçlara, harabelere, topraktaki deliklere, kütük, kaya, ot ve saman yığınlarına özellikle dikkat ediniz.

ü   Yılan gördüğünüz takdirde; kesinlikle ilkel yollarla korkutup, kaçırmaya veya öldürmeye çalışmayınız. Sizin müdahalede bulunmayıp, taciz etmediğiniz yılan size saldırmaz. Bu durumda dikkatli bir şekilde yanından uzaklaşınız.

ü   Sizden korkup saklanan veya başka bir nedenle korkmuş ve kendini savunmak zorunda hisseden bir yılan tarafından ısırılma tehkikesinin olduğunu unutmayınız.  Bu alanlarda, tedbirli ve dikkatli hareket edilmesi gerekmektedir.

ü   Yılan sokması ile karşılaştığınız takdirde, hemen en yakın sağlık kuruluşuna müracat ediniz.

 

Yılanların yaşam alanları ; kutup bölgeleri ve yüksek dağ tepeleri gibi, yerin bütün yıl kar ve buz altında kaldığı yerler dışında, dünyanın bütün bölgelerinde en az bir yılan türü yaşar. Yılan türleri genellikle ormanlık, çalılık, otluk, yeşillik, ağaçlık, kayalık alanlar, sular (denizler, göller, göletler, akarsular vb.) ve çevreleri gibi yerlerde bulunur. Buralarda görülür olmalarının sebebi, bu yerlerde saklanmak veya bu tür yerleri seviyor olmaları değil, yılanların sevdiği yiyecekler olan, yumurta, kuş, balık, köstebek, fare, kurbağa vb. av hayvanlarına daha kolay ve daha fazla ulaşabiliyor olmalarıdır.

Ayrıca; tünel, mağara giriş ve çıkışları, beton vb. yerlerde yada kaya, asfalt vb. zeminlerde dinlenerek vücut ısılarını düşürür veya yükseltirler. Kış aylarında çoğunlukla uykuda olan ve ortalarda görünmeyen bu canlılar, daha fazla sıcaklıkların artmaya başladığı aylarda, avlanmak ve üremek için ortaya çıkarlar.

·                      KAPANIN İÇERİSİNE YEMİ KOYUNUZ.

Kapana yapacağınız tüm temaslarda eldiven kullanınız. Her temas sonrası ellerinizi dezenfekte ediniz.

Kapanın üst kısmında bulunan kapağı açarak, alt orta kısma, hedef canlıyı tuzağa çekecek yemi koyunuz.  

Yem türleri belirlenirken ; hedef canlının koku ve lezzet olarak düşkün olduğu, fakat mevcut ortamda bulamadığı yada kolayca ulaşamadığı bir yem türü olmasına özen gösterilmelidir. Yılanın ortam içerisinde de bulabildiği yem türleri ile yakalanabilmesi için; önceden kolayca ulaşabildiği veya sonradan ulaşmasının mümkün olabileceği tüm besin kaynaklarına erişimi engellenerek, tuzaktaki yeme yönlendirilmesi gerekmektedir. Yani alternatifleri ortadan kalktıkça, tuzaktaki yemin çekiciliği artacaktır. Kapan içerisinde sabit durması zor olabilen, yumurta gibi yemler, çift taraflı bant ile kapana sabitlenebilir veya fare yapışkanı, sinek yapışkanı gibi yapışkan bantlardan kesilecek parçaların üzerine koyulabilir. Kapanların alt kısmına daha büyük sinek yapışkanı koyulduğu takdirde; hem yem sabitlemek kolay olacak, hem de içeri girip yapışkana yapışan yılan hareket edemeyecektir. Yemi koyulan tuzağın, üst kapağı kapatılır ve tuzak kullanıma hazır hale getirilir.

 

YILAN TUZAĞI & YILAN KAPANI NASIL ÇALIŞIR  ???

Yılan tutucu tuzak içerisindeki yeme gelen yılan, tuzağın iki tarafında bulunan giriş deliklerinden birine ilerleyerek yeme doğru hareket eder ve giriş deliklerinde bulunan şeffaf klapayı iterek tuzak içerisine yönelir. Kafasının ucunu şeffaf klapadan içeriye doğru soktuğu ilk andan itibaren, yılanın artık geri dönme şansı kalmaz. Kafasını geri çekmeye çalışsa bile, tek yöne hareket eden şeffaf klapa, kafasını sıkıştıracak ve geriye doğru hareket etmesini tamamen engelleyecektir. Bu yüzden yılan, zorunlu olarak kapan içerisine hareket etmek zorunda kalacak ve yılan tutucu tuzak tarafından hapsedilecektir. Yılan, tamamen içeri girdiğinde, şeffaf klapa kapanacak ve yılan tutucu tuzak, aynı yerden başka yılanların girişine müsait hale gelmiş olacaktır. Elektro Frog yılan tutucu tuzaklar, yılanların büyüklüğüne ve türlerine de bağlı olmak üzere, bir çok yılanı aynı zamanlarda hapsetmeye müsaittir.    

YILAN YAKALAMAK İÇİN NE TÜR YEM KULLANILIR, YILAN NE YER.

Yılan yakalamak için ; (taze) bıldırcın vb. kuş yumurtaları, (taze) süt, peynir ve benzeri süt ürünleri veya besin zinciri içerisinde bulunan küçük av hayvanları gibi yemler kullanılabilir. Yem olarak kullanılacak ürünlerin taze ve doğal ürünler olması, daha fazla çekici koku veya feromon yayacağından, yılanlar tarafından da daha fazla tercih edilen yemler olacak ve yılan tutucu tuzak verimi artacaktır. Bu yemler tavsiye niteliğindedir. Daha iyi bildiğiniz bir yem türü varsa, onlarlada şansınızı deneyebilirsiniz.

·        YILAN CANLI YAKALAMA KAPANI HAZIR HALE GETİRİLDİKTEN SONRA, DÜZENLİ OLARAK KONTROL EDİNİZ.

Uygun noktalara kurulumu yapılan tuzakların düzenli kontrolü, öncelikle yakalanması hedeflenen canlının yaşam haklarına saygı duyulması ve canlının bir zarar görmemesi için büyük önem taşımaktadır.

Kapanlar içerisinde kasten veya unutularak canlının açlığa, susuzluğa veya ölüme terkedilmesi, yakalanan canlıya eziyet ve kötü muamelede bulunulması, yapılabilecek en büyük insanlık dışı harekettir.

Bu tür davranışlar sonucu karşılaşılabilecek; manevi (sizde oluşturabileceği duygusal sorunlar), hukuki (canlıları yaşam haklarından mahrum bırakılması nedeni ile alınabilecek cezalar ve yaptırımlar), fiziksel (aç ve susuz kalmış canlının, tahliye esnasında veya sonrasında canlılara verebileceği zararlar), biyolojik (canlının ölümü ile oluşabilecek mikrop ve hastalıklar) vb. zararlarada maruz kalmamak için, yılan tutucu tuzakların bilinçli olarak kullanımına ve düzenli olarak takibine maksimum özen gösterilmelidir.

·                      YAKALANAN YILANLARIN ORTAMDAN UZAKLAŞTIRILMASI VEYA TAHLİYESİ HEMEN GERÇEKLEŞTİRİLMELİDİR.

Elektro Frog yılan kapanları ; metal taşıma kolları sayesinde, kısa süreli taşıma ve nakliyelerde yılan taşıma kafesi & sürüngen taşıma kabı olarakta kullanılabilir. Yakalanan yılanları kesinlikle el ile tutmaya çalışmayınız. Kapan içerisindeki yılanın öldüğünü düşünerek yaklaşmayınız. Yılanlar kafası kesildikten sonra bile bir saat kadar yaşamını sürdürebilmektedir. Öldü zannedilen yılanlar, ani bir şekilde ısırma ve sokmalara sebep olabilmektedir. Yılanlar tuzak içerisinden çıkarılırken yılan yakalama aleti, yılan tutma aparatı olarak da adlandırılan yılan maşası kullanmak gerekmektedir.

Yakalanan yılan vb. sürüngenlerin, doğal yaşam alanlarına döndürülmesi, popülasyonlarının koruma ve kontrol altına alınması, yeni yaşam alanlarının sağlanması vb. faaliyetler yürüten belediye, dernek, kurum ve kuruluşlar ile irtibata geçerek destek alabilir veya bu tür insani çalışmaların değerli bir parçası olabilirsiniz.

 

ELEKTRO FROG YILAN KAPANLARIN SAKLANMA VE KORUNMASI.

Elektro Frog yılan yakalama kapanları; sağlam metal (DPK) sacdan üretilmiş, elektro statik fırın boyalı ve tekrarlı kullanıma uygundur.

Kullanım sonrası, kapanları dezenfekte etmeden iç alanlara sokmayınız. Kullanım sonrasında, ürün temizliği ve dezenfeksiyonu titiz bir şekilde yapılıp (yıkama yapıldığı takdirde, iyice kurutulduktan veya kuruduğundan emin olduktan sonra) ilk aldığınız koli içerisine koyarak veya sararak saklanması yılan tutucu kapan kullanım ömrünü maksimum uzatacaktır. Kapanların darbe ve baskılardan korunması önemlidir.

 

YILAN YAKALAMA KAPANI İŞE YARIYOR MU, YILAN YAKALAMA TUZAĞI FAYDALIMI ???

Kapanların yakalama başarısı; kullanıcının gözlem ve uygulama kabiliyetleri ile sınırlıdır. Doğru noktaya tuzaklanan ve hedef canlıyı kapan içerisine çekecek olan yem kullanılan bir kapan her zaman doğru sonucu verecektir.

Kapanın yakalamadaki görevi; kapanın dizayn şeklinin, yılanların kapan içerisine tedirgin olmadan girebilecek yapıda olması (üst ve yanlardan yeterli miktarda dış alanı görüyor olması, canlının içerisine kolayca giriyor olması, kapan içerisine girmeden yeme ulaşamayacak yapıda olması, yakalanan canlılara zarar verecek yapıda olmaması) ve içeri giren canlıyı hapsetmesi ile sınırlıdır.

Mekanizması çalışır durumda olan bir kapan için başarısızlıktan bahsedilemez. Kapanların çekici özelliği yoktur.

TÜM BU NEDENLERDEN DOLAYI, YILAN YAKALAMA KAPANLARINDA ÜRÜN İADESİ KESİNLİKLE KABUL EDİLMEMEKTEDİR.

(Arızalı ürünlerin değişimi yapılmakta, kargo taşımacılığından kaynaklanan hasar var ise, hasar tutanağı tutulmuş ürünlerin yerine, firmamız tarafından yenisi hemen gönderilmektedir.)

Elektro Frog yılan yakalama kapanları; Türkiye genelinde 400 ün üzerinde pest control (haşere ile mücadele) şirketi tarafından sürekli kullanılan ve satışı yapılan, binlerce firma, kuruluş ve perakende müşterisi tarafından da ihtiyaç halinde olmak üzere, yıllardan beri üst düzey memnuniyetle kullanılan ve asla şikayet almamış ürünlerdir.

Forum ve arama motorlarında yaptığınız aramalarda,  Elektro Frog markası ve şikayet kelimelerini birtek bu yazıda bir arada görebileceğinizden emin olabilirsiniz. Her zaman, tüm ürünlerimizin alımını güvenle yapabilirsiniz. 😀😀😀

 

YILAN YAKALAMA KAPANLARI NERELERDE KULLANILIR ???

Evlerde, yazlıklarda, sitelerde, otellerde, iş yerlerinde (İmalat, üretim, depo, satış, ofis, lobi, yemekhane, restaurant ve toplu kullanım alanlarında)

yılan vb. sürüngenleri, uygun fiyatlı, güvenli ve kolay bir şekilde yakalamak için üretilmiş, canlı yakalama kapanlarıdır.

Maksimum verim için; ortama tesir eden etmenler göz önünde bulundurulmalı. Bu etmenlere göre kapanların konumu, adeti ve kullanılacak yem türü doğru bir şekilde belirlenmelidir.

En ucuzunu almak başarı değildir. Doğru alım; doğru ürünü, doğru fiyata almaktır.

Elektro Frog yılan kapanı en ucuz fiyatlı yılan kapanı mı bilmiyoruz. Ama, doğru ve uygun fiyat ile, kaliteli bir yılan kapanı sattığımızı biliyoruz.

Elektro Frog yılan kapanı fiyatları ve kalitesi ile etkili çözümler sağlar.

 

 

GÜVENİLEREK KULLANILAN ÜRÜNLER, GÜVENİLİR BİR MARKA TAŞIR.

 

ELEKTRO FROG

ÇETİNKAYA HİJYEN EKİPMANLARI İMALAT MAKİNA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

 


 

    
 

Çetinkaya Makina, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Dersan Koop.San.Sit. S/1 A.Blok No:211-212/B-213-214 Küçükçekmece İSTANBUL/TÜRKİYE
Telefon : 212 549 66 41
Fax       : 212 549 05 50

                 E-mail      : bilgi@cetinkayamak.com